0630/859-6231

Változó kor

 

Változó korVáltozó kor.
Életünk folyamán különböző életszakaszok köszönnek be, más a feladat, más az élettér, mások a benne lévő szereplők és az érzetek is.
Úgy is mondhatnánk, benne vagyunk a Változó korban, ami nem is korfüggő talán, hiszen állandóan változunk. Pillanatról – pillanatra, napról – napra, hétről – hétre.
A tapasztalatok által egyre megértőbbé, egyre elfogadóbbá válunk. Annyi esemény, annyi élmény ért minket, hogy a róla készült képek el sem férnek a képtárban.
Ám nem csak az emlékek, hanem a hozzájuk tartozó érzések is megbújnak a kép sarkában. Az élet előrehaladtával egyre inkább a szellemi sík felé fordulunk, azaz felfelé. Miért is? Mert előbb utóbb felmerülhet benned a kérdés, honnan jövünk és hová megyünk, na meg ki vagyok én?

A válaszkeresések folyamán nagyon sok mindenre fény derülhet. Tőled függ. Évek mennek, évek jönnek. A hajad őszbe bölcsül. Visszatekintesz a megtett útra és szelíden mosolyogsz. Szemed valahonnan mélyről, bentről ragyog. Mert hagyod azt fényleni, mert tudod már a titkot.

Örök lélekként átutazó vagy ebben az életben, s majdan a következőben, mindig más testben, más helyzetben, azért hogy megnemesedj és megtanulj szívből szeretni magadat, másokat.

Evégre hát a sok esemény, kibírod-e a „hétfogást”?

Lassan eljön az idő továbblépni. Elhagyod e testet, mely igen meggyötrődött a hosszú út alatt.
Néha félsz, a halálfélelem ismerős hisz oly sokszor élted át születéskor és halálkor és imádkozol az enyhet adó oltalomért.
A megváltó halál a végső átváltozás áldása, mely hazaenged. Oda, ahonnan jöttél és ott végre megpihenhetsz egy kis időre.
Vigasztalódj, erősödj, higgy! Majd megyek én is utánad, amikor ideje van. Sose halunk meg! Béke veled!

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Post

IdőIdő

      Érkezett egy inspiráció, írjak az időről. Ilyenkor csak engedem, hogy a gondolatok szárnyakat bontsanak és szellemi magaslatokba emelkedjenek. Egy idézet jött Salamon könyvéből.         „ Ideje van a születésnek és ideje a meghalásnak; ideje az ültetésnek, ideje annak kiszaggatásának, a mi ültettetett.                                    Ideje van a megölésnek és ideje […]

Egyéb

Szkepticizmus, avagy a kételkedésSzkepticizmus, avagy a kételkedés

  Úgy döntöttem a magam tapasztalataiból indulok ki, a saját kételkedéseim megfejtését szeretném megosztani. Aztán mindenki értse meg a lényeget saját tudatszintje szerint és váljék az a hasznára! Induljunk ki a kételkedés szóból, mivel a Magyar nyelv óriási tartalommal és érzelmi töltettel bír, azért is szakrális nyelv és azonnal megérthetjük a lényeget. KÉTelkedés, azaz kettős […]

Egyéb

Halottak napjaHalottak napja

Halottak napja. Bár már vége van a hivatalos halottak napjának, mégis megosztom a témával kapcsolatos gondolataimat. Azokat a gondolatokat, amelyek általában hosszas vajúdás után születnek meg bennem. Élvezem azt a folyamatot, ahogyan egy-egy téma kifejtődik és világra jön. Olyan ez, mint az, az áldott állapot, amikor egy gyermeket érlelünk méhünk kelyhében és amikor az készen […]

Egyéb