Lélekkísérő Egyéb Halottak napja

Halottak napja

Gondolataim, megérzéseim szavakba öntése most e téma kapcsán születik. E folyamat áldott állapot pont  olyan mint amikor egy gyermeket ringatunk méhünk kelyhében és amikor készen áll világra jönni megnyílik számára a születés kapuja. Az is eléggé érdekes, hogy amikor a halálról készülök írni mégis a születéssel indítok. Nem is véletlen, hiszen az első  halálfélelem mint traumatikus élmény az valójában születési trauma  A testet öltött lélek   megéli halálát  odaátról – ideátra. Épp elég születési trauma adódhat amúgy is. A nem megfelelő bábáskodást a hagyományos protokoll kőbe vésett szabályait  ma már  egyre inkább a támogatóbb a természetes megszületés élményét lehetővé tevő segítők és lehetőségek váltják. Igen! 

Na de vissza a témához. Ugye halottakról beszélünk amikor nincsenek is halottak. Mert  a lélek örök életről életre ölt életfeladatának megfelelően új testet.  Nincs halál. Átváltozás van átlényegülés van. Ideátról – odaátra. 

Mit siratunk kit siratunk és kit is gyászolunk akkor? Arra jöttem rá, hogy talán magunkat sajnáljuk a legjobban azt amit már nem kaphatunk meg az elhunyt szerettünktől.  Amúgy meg  a legnehezebb dolog az elengedés. Mert foggal, körömmel ragaszkodunk  még ha rossz is volt néha de legalább biztos…  A bizonytalantól mindenki fél. Az elmúlás, bárminek elveszítése azonban új helyzetet hozhat. Megtanít újra és újra felállni, olyan dolgokra lehetünk képesek amikre nem is gondoltunk volna. 

Halottak napja. Persze kimentem én is a temetőbe virágot is vittem gyertyát is gyújtottam. Közben eszembe jutottak az előző  életeimhez tartozóak meg a jelen életem szereplői  is akiktől sokat tanulhattam és akik által lehetek az aki vagyok. Ezer hála és köszönet!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

NőkNők

      Látom, ahogy hölgyek marha nehéz sövényvágóval nyírják a sövényt. Eszembe jutott még jó pár méltatlanság. Harcok idején a túlélés érdekében lemondva nőiességük minden bájáról és teremtő képességeikről

Egyéb

FÉLelemFÉLelem

Ahol a félelem véget ér, ott kezdődik az élet! Az az, ahol a félelem feloldódik, ott az élet áramlása akadálytalanná válik.   A félelem mint téma örök. Ez  az, ami

Egyéb