Lélekkísérő Egyéb Változó kor

Változó kor

 

Változó kor

Életünk folyamán különböző életszakaszok köszönnek be, más a feladat, más az élettér, mások a benne lévő szereplők és az érzetek is.

Úgy is mondhatnánk, benne vagyunk a változó korban, ami nem is korfüggő talán, hiszen állandóan változunk. Pillanatról – pillanatra, napról – napra, hétről – hétre, óráról-órára.

A tapasztalatok tanítanak, általuk egyre megértőbbé, egyre elfogadóbbá válhatunk.

Annyi esemény, annyi élmény ért minket, hogy a róla készült képek el sem férnek a képtárban. Ám nem csak az emlékek, hanem a hozzájuk tartozó érzések is megbújnak a kép sarkában legyenek azok akár jók, akár rosszak. 

Az élet előrehaladtával egyre inkább a szellemi sík felé fordulunk, azaz felfelé. Miért is? Mert előbb utóbb felmerülhet benned a kérdés, honnan jövünk és hová megyünk, na meg ki vagyok én?

Az önismereti válaszkeresések folyamán nagyon sok mindenre fény derülhet. Tőled függ. Látod, érzed, megéled és megérted az átalakulásod. Évek mennek, évek jönnek. A hajad őszbe bölcsül. Visszatekintesz a megtett útra és szelíden mosolyogsz. Szemed valahonnan mélyről, bentről ragyog.

Mert hagyod azt fényleni, mert tudod már a titkot.

Örök lélekként átutazó vagy az életekben és a halálokban mindig más testben, más helyzetben, azért hogy abból megnemesedj és megtanuld szívből szeretni magadat, másokat.

Evégre hát a sok esemény, kibírod-e a „hétfogást”?

Lassan eljön az idő továbblépni.

Elhagyod e testet, mely már igen elhasználódott a hosszú út alatt.
Néha félsz, a halálfélelem ismerős hiszen oly sokszor élted át születéskor és halálodkor.
A megváltó halál a végső átváltozás áldása, mely hazaenged. Oda, ahonnan jöttél és ott végre megpihenhetsz egy kicsit.

Az élet megy tovább!

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

NagyMamaNagyMama

  A szokásos hajnaltájt jött üzenetek mondatokká kívánnak formálódni. Azt vettem észre, hogy ezeket a mondanivalókat ahelyett, hogy leírnám és megosztanám másokkal – legtöbbször hagyom elmenni. Már sokszor figyelmeztettem magam

Egyéb

ÉletörömÉletöröm

    Van egy kedves ismerősöm, aki Indonéziában élt egy darabig. Ő mesélte azt, hogy boldogan élt ott és könnyedén. Még a mindennapi teendők ellenére is. Az emberek kedvesen mosolyognak

Egyéb

LelkesedésLelkesedés

    Régebben azt hittem a tudás kintről jön…  Menetközben a lelkesedésem egy csomó suli és képzés felé hívott – hogy tudjak. Volt azonban olyan iskola, ahonnét magam távoztam. Ugyanis

Egyéb