B.U.É.K.

 

 

Ahogy figyelem az új-évre készülőket, magamban meg megállok, valahogy az elmúlt idők és az elkövetkezendő idők határán leledzek, vagyis a jelenben. Innen nézek vissza, s előre.  Hogyan volt, most mi van és majd mi lesz. Nézem az embereket, érzem a csodavárásuk izgatott hevületét, a remény szelét, hogy holnaptól valami megváltozik, valami jobb, valami több lesz. Megjelentek a 2020-as horoszkópok, aminek értelmezését a legtámogatóbb értelemben-  természetesen mindenki a maga szája íze szerint fejt meg.

Ahogy visszatekintek fiatalkori éveim szilveszteri élményeire, én is készültem, szép ruha és smink /az a mai napig is megvan/ és mentünk mulatni. Táncoltunk, beszélgettünk, majd hajnaltájt hazaérve férjemmel ölekezve köszöntöttük az új évet. Aztán sok-sok szilveszter multán a jelen időkben sem változott a szokás, csak átminősült. A buli más szintre emelődött. Finomabb, érzékenyebb dimenziókban járunk.

Az élet megtanított megérteni s megbecsülni azt, ami van.

Az ó év és az új év határán, a kettő között vajon nálad hogy áll a mérleg nyelve. Tartasz e számvetést? Vajon fordítottál e magadra elég időt ahhoz, hogy tiszta lappal indíthasd az új évet? Vajon gondolod-e azt, hogy amit megoldottál és lezártál magadban ilyen-olyan zűrös ügyeket, hogy akkor tényleg jóra fordulhatnak a dolgaid? Vagy inkább jöhet még egy két pohárral több.

Ha már a jóslatoknál tartunk, magam is elmondom, mire számíthatsz.

Olyan idők vannak és jönnek, amikor a „sors keze beteszi a lábát”, azaz nem tudod a szőnyeg alá seperni a nemkívánatos „szemetet”. Az élethelyzetek kikényszerítik belőled, hogy a szemléletmódod megváltozzon, az álarcok lehulljanak, márpedig azért, hogy az lehess, aki vagy. Akár munkahelyi, akár párkapcsolati, akár családi nehézségek vannak, annak a megoldása figyelmet kér. És amikor erre ráérzel tudd, erőd és lehetőséged is megadatik ahhoz.

Szilveszter: „Elmúla a karácsony, elmúla a beigli” és elmúla a sok-sok karácsony, a sok pénz, a sok kaja, meg a rokonság is elmúla.

Már nem is lehet annyit bűntelenül zabálni, már másképp gondolod az ünnepet, már nem arról szól, hogy agyonajándékozz és agyonvendégelj, hogy aztán te is kimúljál. S aztán a szilveszter is csak elmúlik.

Ebben a másik dimenzióban másképp vannak a dolgok.

Aki nem hiszi, járjon utána!

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A rendA rend

    Már kiskoromban is többször éreztem azt, hogy minden rendben van. S bár az egy pillanatnyi belső érzet volt, mégis végtelen nyugalommal árasztott el. Azt sugallta, ha sokszor bármilyen

Egyéb