Lélekkísérő Egyéb Egy jó nap – A szavak teremtő ereje

Egy jó nap – A szavak teremtő ereje

 

 

A minap a felkelő napot köszöntő perceimet élveztem újfent – kávéval az erkélyen. A kora tavaszt madárcsicsergés köszönti. S bár kissé még hűvös van élvezem a látványt a természet éledezését az emberek jönnek – mennek a dolgukra. Egy ismeretlen kislány slattyog hátán az iskolatáska és érdeklődve felnéz rám. Visszamosolygok. Iskolába mész? Kérdezem. Na hát legyen szép napod! Mondom rá vidáman. Mire Ő. Köszönöm! Neked is! S mosolyogtunk egymásra míg Ő könnyed szökkenésben elhalad. Én meg nevettem és örültem és boldognak éreztem magam. Nekünk kettőnknek már biztos jó napja lesz.

A szavaiknak, gondolatoknak teremtő ereje hatalmas. Ezt nem én találtam ki, ám a szavak ártó, áldó hatására a „saját bőrömön” keresztül jöttem rá. Egyre tudatosabban válogatom meg  szavaimat és egyre tudatosabban figyelek a gondolataimra. A kimondott szónak hatalmas erejével gyógyítani, inspirálni lehet. De egy életre megbetegíteni is képes lehet. Szomorúvá, tehetetlenné, magányossá, szerencsétlenné is tehet.

Akinek szívből kívánjuk a Jó napot! Jóestét! Jó éjszakát – annak óriási szerencséje van. Emlékszünk a Jó szerencsére? Egykor így köszönt itt mindenki. A bányászok tudtak valamit!

 A szavak teremtő ereje mindenki számára mérhető. Ha egy gyereket engedetlennek, szófogadatlannak, butának neveznek, azzá válik. Ám akit dicsérnek, ügyesnek, okosnak, talpraesettnek neveznek, azzá lesz!!

Szavainkkal kifejezhetjük a szívből jövő vágyakat. Ami testet ölt a maga idejében. Szavainkkal a jó szavakkal a környezet pozitív változásait észlelhetjük hamarosan.  Gondolatainkkal a jó gondolatokkal magunkat is vidítjuk. S talán rájövünk mire is vagyunk képesek!  

 Aki nem hiszi, járjon utána! 

 

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

FÉLelemFÉLelem

Ahol a félelem véget ér, ott kezdődik az élet! Az az, ahol a félelem feloldódik, ott az élet áramlása akadálytalanná válik.   A félelem mint téma örök. Ez  az, ami

Egyéb

BeavatásBeavatás

  Megváltoztatni bárkit, vagy bármit csak magadon keresztül tudsz!   Illusztrációként az egyik selyemképemet gondoltam elhelyezni itt. „Gondolod, kerül életed útjába Egyetlen gátló kő is hiába? Lehet otromba, lehet kicsike,

Egyéb

ÉletörömÉletöröm

    Van egy kedves ismerősöm, aki Indonéziában élt egy darabig. Ő mesélte azt, hogy boldogan élt ott és könnyedén. Még a mindennapi teendők ellenére is. Az emberek kedvesen mosolyognak

Egyéb