Feltámadás

 

 

Húsvét lévén megint csak az újjászületés, mint téma merül fel bennem.

Ahogy egy kedves ismerősöm mondá: nem támadunk sehová. Sem fel sem le. Az „ezeréves” szolás-mondás, a hagyományokhoz való ragaszkodás azonban köt. Nem enged szárnyalni, mert követendő. Mivel szokás.

Kislány korom óta zsigerből éreztem meg: igaz, vagy hamis. A belső vívódások hangjait azonban lecsöndesítettem, mert a tojáshéj szűke elég biztonságérzetet nyújtott akkoriban.

Menjünk tovább. A hagyományok. Benne van a nevében. Emlékszem arra, amikor agyonünnepeltük Adyt, meg Petőfit meg az összes jeles nevest. Amiről igen, emlékezzünk is meg, na de hogy. Az ünnepek Karácsony, Húsvét, már rég elveszítette ünnepjellegét. Miért, mert besározták, mert nem arról szól ami…

 A tömeg halad a birkanyájjal mert azt hiszi az jó neki. 

Mi lenne, ha az ember a szívére, a megérzéseire hallgatna. Jézus mire is mutat a szentképeken? A szívére. Ahogy a kisherceg mondaná: “Jól csak a szívével lát az ember!”

Láttam olyan híres festőnek híres képét, ami a szívet töviskoszorúval övezve láttatta. Rosszul is lettem tőle. Na már most, aki megnézi az én Szív-es festményemet – az milyen érzés?

Szóval a feltámadás. Nincs olyan. Átlényegülés van. Nincs halál – átlépés van. Újjászületés van. A hosszú tél utáni mostani időszakról szól.

A befelé fordulás hosszú ideje arra volt hivatott, hogy befelé nézzünk lelkünk mélyére, hogy hallgassunk a szívünkre. Így a teljes átalakulást – újjászületve, még nagyobb  megértéssel és jó érzésekkel, mosollyal az arcunkon ünnepeljük.

Nem feltámadunk. Örülünk a kivirágzásunknak, az abból fakadó friss erőnek és lelkesedésnek, ami tovább lendít jelen állapotunkban és helyzetünkben.

A szép, hímes  tojás tán ezt szimbolizálja. A termékenységet, az alkotó, kreatív energiát ami megszületik „kikel a tojásból”…

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

IdőIdő

      Érkezett egy inspiráció, írjak az időről. Ilyenkor csak engedem, hogy a gondolatok szárnyakat bontsanak és szellemi magaslatokba emelkedjenek. Egy idézet jött Salamon könyvéből.        

Egyéb

Kiló-falóKiló-faló

  Kiló-faló. Mi lehet vajon a súlyvesztés titka, kutatják ezer éve és egy napja. Annak megoldására számtalan csodaszer, fogyókúrás és diétás őrület, na meg edzőterem született meg a pénztárca legnagyobb

Egyéb

FÉLelemFÉLelem

Ahol a félelem véget ér, ott kezdődik az élet! Az az, ahol a félelem feloldódik, ott az élet áramlása akadálytalanná válik.   A félelem mint téma örök. Ez  az, ami

Egyéb