Életfák – ásványfák

 

Az életfa az univerzális jóllét szimbóluma.  Egyesíti az emberi és isteni értékeket. Gyökerei és ásványos koronája a megingathatatlan stabilitást jelképezi.

 

Az életfa emberlétünk gerincoszlopa. Lábaink, talpaink által mélyen legyökerezve a föld megtartó és testi egészséget adó áramlataihoz juthatunk. Égi lombkoronánk különleges szellemi erőhöz, bölcsességhez és tudáshoz juttathat. S igen, a teljesség érzete erősen megboldogít…

Az ásványokkal való gyógyítás olyan ősi gyógymód, amely a test, lélek és szellem együttesére hat. Különböző természetes energia kisugárzása gyógyhatású lehet. Ezáltal életfáim még nagyobb hatással bírnak.

Azt, hogy melyik életfa – ásványfa nyeri meg kegyeidet, hogy neked melyikre lenne szükséged, azt a megérzésed sugallja majd neked. 

A készlet folyamatosan bővül.

Az ásványfákat energetikailag megtisztítom, hiszen sok kézen ment át. Ami nagyon jó, hiszen képes elnyelni a nem kívánatos rossz energiákat. A tisztítást időnként majd neked is el kell végezned, hogy az ásványok eredeti tulajdonságaikat jól működtethessék.

70 db ásványt rézdrótra rögzítettem és fává sodortam. Csodálatos szép gyökérzetét stabil alapokra helyeztem. Tetszésed szerint időnként átrendezheted az ágait. Elkészíthetem több féle ásvánnyal is a te fádat. 

Sőt, többet mondok, még különlegesebbet. Beszélő fák ezek, igazat válaszoló és kívánságodat teljesítő fák.

Aki nem hiszi, járjon utána!

 

Kék Goldfluss

Az aranykő /kék/általános hatásai

Bármely aranykő igen erős energiaátvivő. Növeli az életerőt, revitalizálja az energiamezőt. Jól használható álommunkára. Feloldja a depressziót, mivel boldog gondolatokat ébreszt. Felemelő és kiegyensúlyozó hatású kristály. Nyugtat és stabilizálja az érzelmeket. Bőséget vonz az otthonunkba. Jó magaviseletre nevel. Az aranykő az ambíció köve. Minden aranykő vonzza a sikert, a szerencsét és a hírnevet.

 

S

 

Korall

A korall védelem köve

A korall a vérképre van hatással, még anémia (vérszegénység) esetén is. Hatására szervezetünk könnyebben termeli az ellenálló képességhez nélkülözhetetlen fehérvérsejteket. Stabilizálja a vérnyomást. Fertőzésveszély és köhögés ellen is használhatjuk. Szabályozza a nyirokkeringést, és segít a nyirokmirigyek betegsége esetén. Enyhíti a vérzési zavarokat.
A korall befolyást gyakorol a légutakra is: erősíti a hörgőket, segít légszomj és köhögés esetén (beleértve a szamárköhögést is). Csökkenti az epekövek kialakulásának esélyét. Levezeti a bélproblémákat, segíti a salaktalanítást és a súlyproblémákat.
Hatással van a petefészekre, fokozza a termékenységet, és enyhíti a klimaxos panaszokat. Szenilitás és időskori gyengeség esetén is alkalmazhatjuk.

Valójában energiával tölti fel a szervezetet és segíti a vérképzést. Szilárdságot kölcsönöz, ugyanakkor rugalmasságot is ad, ami azt jelenti, hogy cselekedeteinkben hűek tudunk maradni, de mégis tovább tudunk haladni az életutunkon.

 

Szardonix

A szardonix az erő és a védelem köve

Boldogságot és stabilitást hoz a kapcsolatba. Vonzza a boldogságot a jó szerencsét. Erősíti az akaraterőt, erősebbé teszi az egyéniséget. Növeli a kitartást erősíti az életerőt.

A fekete szardonix elnyeli a negativitást, enyhíti a depressziót. Javítja a felfogóképességet.

Kiváló gyógyhatás tüdőre, csontokra, immunrendszerre.

Lélektani hatása: stabilitást, önbizalmat, bizakodást ad.

 

Türkisz

 

A türkiz az egyik leghatásosabb gyógyító. Biztosítja a vigaszt a lélek és a jólétet a test számára.  Eloszlatja a negatív energiát, megtisztítja az elektromágneses szmogot, és védelmet biztosít a környezeti szennyeződésekkel szemben.
A hagyomány szerint a türkiz egyesíti a földet és az eget, összebékíti a férfi és a női energiákat. Empatikus és kiegyensúlyozó kő. Támogatja az önmegvalósítást és a kreatív problémamegoldást; csillapítja a lámpalázat, ha tömeg előtt kell beszélni. Gyógyítja az egész testet, különösen a szemet, beleértve a hályogokat is. Csökkenti a savtúltermelődést, jótékonyan hat a köszvényre, a reumára és a gyomorra. Gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatású, enyhíti a görcsöket és a fájdalmat.

 

Ametiszt

Az egyik legspirituálisabb ásvány; erősíti az isteni szeretetet, megmutatja a maga valójában; fejleszti az önzetlenséget és a spirituális bölcsességet. Működésbe hozza a megérzést, és hangsúlyozza a médium képességeket.

Ez a kő megkönnyíti a döntéshozatalt, egyformán biztosít józan észt és spirituális megérzéseket, valamint segíti a döntések és a megérzések gyakorlati alkalmazását.

 Szellemileg megnyugtat. Megszünteti az álmatlanságot, és véd az ismétlődő rémálmok ellen.
Az ametiszt egyensúlyt teremt mindenben, fejleszti az érzelmi kiegyensúlyozottságot. Elűzi a haragot, a dühöt, a félelmet és az aggódást. Enyhíti a szomorúságot és a bánatot, támogatást nyújt az olyan helyzetekben, amelyekben vesztesnek érezzük magunkat.
Vörös Jáspis
A vörös jáspis túlnyomórészt az akaraterőhöz, megvalósítási képességhez, vérproblémákhoz ajánlott. Erősíti az ellenálló erőt, segíti az emésztést, alkalmazható hasi gyulladás, felfúvódás esetében. Erősítik a hólyagot, segítenek a vesebetegségek, vesekövek esetében, a nemi szervek betegségein. Szabályozzák a bélmozgást, erősítik az egész bélrendszert. A vércukorszintre gyakorolt hatásuk miatt nagyon hasznosak a cukorbetegek számára.                                                                  Fokozzák a kitartást, elősegítik a kiegyensúlyozottságot, megnyugtatnak, segítenek belátni a hibákat és leépíteni a bűntudatot. Növelik a lelki erőt, újult életerőt adnak. 
Lapis lazuli

 

A Lapis lazulit régen az uralkodók kövének tartották, azt jelenti kék kő. Stressz oldó hatása van, megszünteti a depressziót, erősíti az immunrendszert, és energiával tölti fel a szervezetet. Egyensúlyba hozza a mirigyek működését, leginkább a pajzsmirigyre van jótékony hatással és a torokra. Hosszú távon viselve, csökkenti a magas vérnyomást, és nyugtatja a szívet. Tulajdonosának önbizalmat biztosít, és fejleszti a kommunikációt. Erős spirituális kő, gyorsítja a spirituális fejlődésünket, és meditáció közben hasznos társunk lehet. Védelmet nyújtó ásvány, a negatív energiákat távol tartja viselőjétől.

 

Obszidián

Erőt és energiát ad a viselőjének, hogy le tudja győzni belső félelmeit. 

Erős védelmező kő, szinte egy páncélt von körénk a negatív hatásokkal szemben. Földelő ásvány, rendkívül hatásosan szívja el a környezetünkben lévő negatív energiákat. Az obszidián felfedi a rendellenesség okát, érzelmi felszabadulást okoz, és lehetővé teszi a régebbi sérelmek feldolgozását. Ilyen esetekben szembe kell nézni a problémákkal azonnal, mert a nyugalom csak azután tér vissza. Ha ilyen feladatra használtuk meg kell tisztítani, folyóvíz alatt. Az obszidián, ha sikerült a feltörő problémákkal szembe nézni, és leküzdeni, világosságot biztosít a tudat számára, megtisztítja a zavaroktól.

Méregteleníti az egész szervezetünket, megszünteti az energiaáramlásban létrejövő blokkokat. Csillapítja az ízületi gyulladással járó fájdalmakat, serkenti a vérkeringést. Jótékony hatással van az elmeszesedett erekre is, felmelegíti a hideg végtagokat. Használhatjuk megnagyobbodott prosztata kezelésére is.

 

Napkő

 

Fényhozó kő, ami erősíti bennünk a melegszívűséget.

A napkő (igazi) hatása nevéből eredően olyan, akár a nap és minden olyasmi, ami ezzel kapcsolatos. Az életvidámság, energia, feltöltés, növekedés köve. Segít abban, hogy tápláld önmagadat annak érdekében, hogy másokon is tudj segíteni. Védelmező hatással is van rád, hatékonyan növeli a lelkesedést, megelőzi a kiégés kialakulását és ösztönzi az élet élvezetét. Növeli a vitalitást, a mozgást. Segít annak a megszerzésében, amire szükséged van, erre balkézen egy napkő ékszer kiváló. Jó babonák, hiedelmek ellen és alkalmas arra, hogy a nap erejével megvilágítsa a gondolataidat, tudatalattidat. Támogat a saját egyéniséged megélésében, arra serkent, hogy most cselekedj. Kiváló epilepsziára. Azt tartják róla, hogy amennyire lehetséges, jó szerencsét hoz a viselőjének.

A szív erősítésére, a szívritmus egyenletessé tételére éppúgy használhatjuk, mint minden egyéb szívproblémánál.

A napkő hatásos asztmatikus megbetegedések esetén is.
Meleg, lágy kisugárzása fáradtság esetén új energiával tölt el.
Enyhíti a vesepanaszokat és a köszvényt.
Megszünteti a negatív érzelmeket, az aggodalmat, visszaadja saját kilétünk érzetét.

 

Holdkő

 

A Holdkő a nőiesség köve.

Segít leküzdeni a hangulatingadozásokat és a depressziót. Oldja a szervezetben keletkező negatív energetikai blokkokat, csökkenti a stressz okozta gyomor problémákat. Jótékony hatásai közé tartozik, hogy fejleszti az érzelmi intelligenciát, serkenti a nyirokkeringést, megakadályozza a hormonháztartás felborulását, enyhíti a menstruációs panaszokat. Kiválóan alkalmazhatjuk bőrbetegségek, pattanások, kezelésére. Serkenti a tobozmirigy működését és javítja a női termékenységet.

Holdkő hatása: depresszió, változókor, nyugtató, gyomor problémák, sebgyógyító, nyirokkeringés, hormonháztartás, menstruációs panaszok, bőr, tobozmirigy, termékenység

 

Tigrisszem

A tigrisszemmel kapcsolatos mágikus hatások ismerete igen régi korokra nyúlik vissza. Már a régi időkben is úgy tartották, hogy a tigrisszem olyan kő, amely felvidítja a viselőjét és élesíti az elméjét. Erősíti a barátságokat és megvéd a hamis barátságoktól

Gyógyítja a szembetegségeket, régen rontás ellen alkalmazták. Segít koncentrálni, bátorságot ad.  Segít a koncentrációban, hogy “tiszta szemmel láthassunk”. Csont- és ízületerősítő, idegi és megfázásos panaszokra is hasznos. Szabályozza a mellékvesét, Csont és izületerősítő. Stresszoldó, élesíti az érzékeket.

 

Jade

 

Jade ásványt, már őseink is használták. Távol-Keleten szerencsehozó amulettként viselték,.

Ezen kívül már jól ismerték a vesére gyakorolt jótékony hatását is. Méregtelenítő hatása van, serkenti a mellékvesék működését, sejtregeneráló, gyorsítja a sebgyógyulást. A jade megnyugtatja a lelket, egyensúlyt teremt az energiaáramlásban, erősíti az idegrendszert, és elűzi a rossz közérzetet. Védelmet nyújt tulajdonosának az ártó szándékok, gondolatok ellen. Vonzza a szerencsét, a tisztaság és a nyugalom jelképe. Jótékony hatásai közé tartozik, hogy a párna alá helyezve, biztosítja a pihentető mély alvást. Fokozza a termékenységet, és terhesség közben, illetve utána is lehet viselni.

Jade hatása: szerencse, vese, méregtelenítő, sejtregenerálódás, lelki béke, idegrendszer, védő, alvászavar, termékenység

 

Hematit

A hematit erőt, szilárdságot és bátorságot ad a mindennapokhoz.

Erősíti, vitalizálja a testet, a nehéz időszakokban nagyobb élénkséghez, életörömhöz és tudatos  értékrendhez vezet, amikor döntéseinket és cselekedeteinket ezen értékek vezetik.

A hematitot  vérkő  néven is ismerjük, mivel magas vastartalma pozitív hatással van a vérképre, még vérszegénység esetén is hatásosnak bizonyul. 

A hematit alkalmazható érelmeszesedés, arthrosis, lábdagadás, lábikragörcsök, visszerek és ínszalagrándulás, hátproblémákesetében. Máj méregtelenítéseén kívül még az aranyérre is kihat gyógyító ereje.

Hematit fokozza a test regenerációs képességét.

 

Szodalit

 

A szodalit hatásával javítja tudatos észlelő képességünket, egyensúlyba hoz, megnyugtat és helyrebillenti az emocionális kiegyensúlyozatlanságot.

Oldja az érzelmi gátakat és a bűntudatot, általa bensőleg szabadabbnak érezzük magunkat.

A szodalit elmélyíti a gondolkodást, szellemünket az igazságra irányítja. Segít szellemi ideáljaink és céljaink megvalósításában.

Szilárdságot, nyugalmat és stabilitást sugall.
Bizalmat kelt bennünk önmagunk és mások iránt.

Kiváló látás javítására, a szem gyulladásának eseteiben, retinaproblémák kezelésére. Szabályozza a vérnyomást, hat a hasnyálmirigyre, segít vércukorproblémák esetében, ezért fogyókúrázóknak is ajánlhatjuk. Ekcémára is hasznos segítség! Kezelhetünk vele minden mirigybetegséget, illetve a mirigyek működési zavarait, beleértve a pajzsmirigyet is. Mivel a nyaktájékra is pozitív hatással van, használhatjuk például rekedtség vagy gégepanaszok esetében is.

A szodalit erősíti az immunrendszert. Hatásos nyirokproblémák esetében is.

A szodalit képessé tesz a mélyreható gondolkodásra. Szellemünk figyelmét az igazságra irányítja és eltávolít belőle mindent, ami felesleges. Belső egyensúly, stabilitás, harmónia.

A szodalit hatására felismerjük, hogy a legsűrűbb anyagban is szellemi erő működik.

 

Howlit

Türelemre tanít. Megszüntetni a dührohamot, haragot és bármit, ami ellenünk irányul. Erősíti a pozitív jellemvonásokat. Csillapítja az elmét. Kitűnő alváshoz, meditáláshoz. Nyugodt és értelmes kommunikációra ösztönöz. Erősíti az emlékezetet. Serkenti a tudásszomjat. Megnyugtatja a zavaros érzelmeket. Felbontja azokat a kötődéseket, amelyek a régi érzelmeket a jelenlegi élethez láncolja. Erősíti az akaratot és a kitartást.

Enyhíti az álmatlanságot. Egyensúlyban tartja a szervezetben a kalciumszintet. Jótékonyan hat a fogakra, a csontokra és a puha szövetekre. Csökkenti a folyadékraktározást is. Enyhíti a bélzavarokat, gyomorémelygést és a hányingert. Hatásosan oldja a görcsöket. Segít a feszültség okozta fejfájás és migrén esetében is.

A gazdagság és a bőség szempontjából a Howlit segíthet abban, hogy javítja a fókuszt  és a koncentrációt. A howlit energiái új és csodálatos ötletekre inspirál téged. Ugyanakkor a jelenben is tart, hogy ne kergesd azokat a nagy álmokat, amelyeknek nincs alapja a valóságban. Viszont mindenben támogat, amelyre szükséged van a gazdagság, a szerencse, a bőség és a jólét vonzásához!

Howlite energiái türelmessé tesznek és nyugtató hatással van az erős érzelmekre, ami nagyon hasznos, ha párkapcsolatban vagy. Segíti a dühöt, a fájdalmakat és félelmeket lecsillapítani, hisz mondhatsz dühödben olyan dolgokat, amelyek megronthatják a kapcsolataidat. A legfontosabb, hogy a Howlit békés gondolkodásmódot biztosít és erősíti az elkötelezettséget a partnereddel és kapcsolataiddal.

Segít abban, hogy elfogadjuk és szeressük önmagunkat. Felkészíti az elmét a bölcsesség és az ösztönös megérzések befogadására. Megkönnyíti a testen kívüli utazásokat, és az előző életekhez való hozzáférést.

 

Rodokrozit

Kitűnő a hatása a szívre és a kapcsolatokra, különösen azoknak, akik úgy érzik, hogy nem szeretik őket. Kiváltképpen a szexuális zaklatás gyógyítására megfelelő.

Ez a kő tisztítja a napfonat- és a gyökércsakrát. Gyengéden a felszínre hozza a fájdalmas és elfojtott érzéseket; hagyja, hogy tudomásul vegyük, aztán érzelmi oldással eloszlatja azokat. Segít felismerni a mintákat, amelyeket követünk, és megmutatja, hogy tapasztalataink mire is tanítanak. Ez az a kő, amely megköveteli tőlünk, hogy mentegetőzés vagy kibúvók nélkül, ám szerető tudattal szembenézzünk az igazsággal, akár önmagunkkal, akár másokkal kapcsolatban.

A rodokrozit fejleszti az önértékelést, és enyhíti az érzelmi stresszt. A rodokrozit szellemi élénkítő. Elősegíti a pozitív hozzáállást, fokozza a kreativitást.

A rodokrozit lehetővé teszi az érzelmek spontán kifejezését, beleértve a szenvedéllyel és az erotikus vágyakkal kapcsolatosakat is. Felderíti a depressziós hangulatot, és derűt hoz az életbe.

A rodokrozit enyhít az asztmán és a légzési problémákon. Megtisztítja a keringési rendszert és a veséket, helyreállítja a gyengülő látást, normalizálja a vérnyomást, stabilizálja a szívverést, valamint erősíti az ivarszerveket. Tágítja a véredényeket, csillapítja a migrént. Az elixír segítséget nyújt a fertőzésekre, erősíti a bőrt. Enyhíti a migrénrohamokat, erősíti a nemi vágyat, javítja a hangulatot.

Napjegyek szerint ajánlva: Kos, Bika, Rák, Mérleg Skorpió, Bak