Lélekkísérő Egyéb Elfojtott érzések

Elfojtott érzések

 

Elfojtott érzések

Vajon tisztában vagyunk e azzal, hogy vannak érzéseink, vannak érzelmeink, vagy a szőnyeg alá söpörtük őket … a régi jó szokás szerint.  Vajon adtunk e azoknak valaha is hangot… Vajon hogyan fejezzük ki, hogyan éljük meg az érzéseket, örömöt, dühöt, a haragot, gyászt? Képesek vagyunk e egyáltalán megélni az érzéseinket?

A meg nem élt érzések egyenes úton vezethetnek a gyomorfekélyhez, a rákhoz, a magas vérnyomáshoz, vagy más bajhoz. Hogyan? A betegségek oka ugyanis a súlyos érzelmi megrázkódtatás. Traumák érhetnek akár a magzati korban, akár a gyermekkorban, vagy felnőttkorban. Kikerülni lehetetlen, mert az élet az ilyen. Legtöbb esetben, összeszorított ajkakkal visszatartjuk az érzelmeinket, a könnyeinket, a fájdalmakat .. valamiért.  Ha viszont a fájó érzés adta szorongás nem tudott kijönni, kioldódni, akkor az bizony benn szorult, valahol a testben. Egy idő után pedig   testi, mentális betegséggel  jelentkezik. 

Mi lenne, ha ránéznénk arra, ami a baj oka? Azzal, hogy nyilvánvalóvá válik, azzal már … ki is jött… eltűnt az ok következménye. Hurrá! A szorongó érzést már fel is váltotta az életöröm érzése!

 

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

StruccpolitikaStruccpolitika

    Visszatekintve az életemre azt látom, hogy bizony bőven volt alkalmam struccpolitikusokat asszisztálni. Gyermekkoromban a szülői utasítást, könyvek garmadát szentírásként követtem. Hittem és rábíztam magam az ezeréves receptekre… amit

Egyéb