SZERetet


Szeretet

 

Nézzük csak a családi kapcsolatokat. Van ahol még sohasem hangzott el, szeretlek. Mindent megteszek érted, sütök, főzök, kiszakad a belem, de még sohasem mondtam neked mennyire szeretlek.
Szeretlek, szememből az irántad érzett szeretet sugárzik, de sosem tudtam őszintén kimondani, hogy szeretlek.

Ahol meg folyton folyvást mondják, mint például az amerikai filmekben, ott aztán agyba-főbe mantrázzák. Szeretlek, szeretlek, szeretlek, közben meg teszi a dolgát azt  sem tudva kinek mit mond.

Figyelem a vallásokat, a vallási közösségeket, a különböző csoportokat. A szeretetet valahová magukon kívülre helyezik, a bensőségességnek nyoma sincs. Az érzelmeknek meg annyi!  És látom a másikat bekebelező, megfojtó, majd fölfaló szeretetét is. A nyálas agyoncsókolgatót, aki érzelmi szükségletét oly módon elégíti ki. Vagy aki szeretetből nem engedi el a másikat az útjára. Aranykalitkában tartja az értékes madarat. A bántalmazó, megfojtó szeretet, vajon szeret e?

Úgy látom, nehéz dió a szeretet.  Mindenkinek mást jelent, mert mindenkinek más a szeretetnyelve.

S vajon ha már senki sincs ezen a földön, akkor honnan jön a szeretet? Amikor fekszel a kórházi ágyon, büdösen, kiszolgáltatottan, akkor érzed e a szeretetet?  Amikor magányosan haldokolsz, érzed e közben a szeretetet?   S persze szereted e magad mindeközben úgy igazán?

Az életben azt hiszem a legnagyobb kihívás, önmagunk szeretetének és elfogadásának a megtanulása lehet.

Ám a szélsőséges élethelyzetek érzelmi viharai önismereti útra terelhetnek, az önvizsgálat fényt derít az igazságra, hogy nem csak testből vagyunk. Idővel egyre inkább megismerjük  megbecsüljük, szeretjük, tiszteljük, magunkat, másokat, mert felismerést nyert az, hogy mindannyiunkat a saját lélekszikránk ragyogtat.. ami isteni, tehát Isteniek vagyunk. Na már most, akkor kinek is lehetne beleszólása a magunk dolgába….

Amikor beteg vagy és elesett és magányosnak érzed magad, tudd, nem vagy egyedül. Soha, de soha. Amikor haldokolsz,  Isten tenyerén vagy. A szeretet örök, elpusztíthatatlan. Átemelt ide, ebbe a létbe és átemel majd a másik létbe. Azért hogy végre megértsd. Soha nem halhatsz meg, mert te is  szeretet vagy! Nincs halál!

A szeretet Isteni. MAGa a SZER.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

ÉletörömÉletöröm

    Van egy kedves ismerősöm, aki Indonéziában élt egy darabig. Ő mesélte azt, hogy boldogan élt ott és könnyedén. Még a mindennapi teendők ellenére is. Az emberek kedvesen mosolyognak

Egyéb

KiállításKiállítás

      Újabb belső késztetés révén íródik ez a cikk. Úgy, ahogyan eddig is … talán gondolatébresztő céllal … mint ahogyan az életben működöm … a saját tapasztalataim, életérzésem

Egyéb