Lélekkísérő Egyéb Az adott szó na meg az ereje…

Az adott szó na meg az ereje…

2 hozzászólás 13:47

 

A Magyar nyelv kozmikus nyelv, ezért mágikus erő. Emelő és pusztító hatású is lehet. Ezért nem mindegy az, hogy milyen szavakkal és milyen érzelmi töltettel szólunk.

Van-e olyan emléked, amikor becsapottnak érezted magad, mert nem azt kaptad, amit mondtak, ígértek? Fáj e még és hogyan és hol?

Van-e olyan emléked, amikor a neked adott szó biztonság érzést adott és erőt, na meg melegséget? Na, az milyen?

 …Szavamat adom arra, hogy két hét múlva visszajövök…

…Szavamat adom arra, hogy a kölcsönt időre visszaadom…

…Szavamat adom arra, hogy fél év múlva munkát biztosítok számodra..

…Szavamat adom arra, hogy nem esik bántódása fiadnak….

Egykor az úgy volt, hogy nem csak hogy szavamat adom rá, de még egy kézfogással is megpecsételték a szóbeli „szerződést”. Az adott szónak szentsége volt, becsülete volt, és ha azt megszegték, akkor az Isten irgalmazzon annak.

Vajon hogyan hangzik jobban?…

..Ne szaladj, mert elesel! -Ügyesen szaladsz, tudsz magadra vigyázni!..

…Borzasztóan nézel ki!  –Hiszek benned, hogy összeszeded magad!

…Ha nem írod meg a leckét kikapsz… -Bízom abban hogy képes vagy a leckédet jól megírni!…

…Gebe vagy!... -Modellnek készülsz?

Sose fogom tudni megcsinálni! -Megpróbálom a lehetetlent is.

…Képtelen vagyok elengedni! -Képes vagyok az elengedésre!

Utálok főzni! –Időnként van kedvem a főzéshez, időnként meg nincs!…

A válogatott káromkodásokat meg inkább kihagynám!

Örülök annak, hogy vannak, akik választékosan beszélnek. Igen vannak, akik képesek rálátni még a szavak ősi, valódi értelmére, erejére és hatalmára is és tudatosan válogatják meg a mondanivalót. És akik szépen, ízesen zengik a szavakat, mert tudják hogy nem csak a szó, de annak szívbéli zengetése /rezgése által/ nem csak a körülöttük lévőket emelik, hanem önmaguk testét, lelkét is megszépítik.

Erre szavamat adom!

 

 

2 thoughts on “Az adott szó na meg az ereje…”

  1. Nagyon jó Marinka. Bizony gy volt. Most meg…. betyár egy világ ez! Nekem volt óvodás korom óta egy barátnőm. Az utóbbi 3 évben…épp hogy csak brszélünk, itt a neten. Elvittek tőlünk a férjével 2 db 60 évrs, yogoton hanglrmezt, hajlíthatós volt. 2 év múlva Záray – Vámosi nagy korongot hoztak vissza helyette. A csodás Tom Jones lemezek helyett. Aztán volt még két trükkjük. Na, azóta megdzakadt az a barátság, amiről azt hittem, életem végéig fog tartani.

    1. “Adtál e hangot” a csalódásnak… Lerendezted e az ügyet, vagy hagytad elmenni a barátságot úgy, hogy a sértettség és megbántás még mindig piszkál… Megértem a helyzetet, magam is átéltem hasonlókat egészen addig, amíg meg tanultam kiállni magamért, amíg megtanultam “hangot adni” az igazságnak. Köszönöm.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A rendA rend

    Már kiskoromban is többször éreztem azt, hogy minden rendben van. S bár az egy pillanatnyi belső érzet volt, mégis végtelen nyugalommal árasztott el. Azt sugallta, ha sokszor bármilyen

Egyéb

A szabadság áraA szabadság ára

  Hajnaltájt jött üzenet megfejtését igyekszem most kibontani. Vajon a szabadság a minden köteléktől és az azzal járó felelősségtől kötelezettségtől mentes létállapot? Szuper. Ugye az álomállapot! Nem tartozunk senkihez és

Egyéb

GyógyulásGyógyulás

    Felismeréseim, amelyeket a köz javára szentelnék belátom,          hogy a legtöbbször bicskanyitogatóak. Belátom azt is, hogy bizony időnként elhallgatok, néma maradok, mert már annyiszor beszéltem a falnak. Na, de

Egyéb