Gyógyító művészet

Valahol mindannyian gyógyítók vagyunk.

Valahol mindegyikünkben van olyan képesség, amivel másokat felemelni tudunk. Egy mosoly, egy jó szó, egy ölelés, egy megható szívből jövő pillantás, a szerető tekintet, egy tányér süti, stb.

Vannak, akik speciális irányt vesznek és eszközként használják azt a lélekgyógyításhoz. Számtalan lehetőség nyílik ma erre. Ám azt is jól mérlegeld, kihez menj. „Mert nem pirula, nem orvosság gyógyít meg sebeket, többet ér annál a tiszta, hű szeretet.” És itt van a lényeg.

Szeretet nélkül nincs gyógymód. Régebben, amikor a tudatosságról még szó sem volt, olyan módszereket „találtak fel” amik valóban hatékonyan funkcionáltak, ámde végleges gyógyulást nem adhattak, hiszen nem szeretetalapon működött, hanem a metafizika varázstudományán – a manipuláció oltárán – többek között.

Ám a lélekfejlődésnek gátat nem lehet szabni, hiszen nem hátra, hanem előre haladunk. A lélek, aki oly sokat szenvedett már a személyes életekben, aki megjárta a „hadak útját”, másra vágyik már. Valami gyengédebbre, valamire, ami nem egy röpke pillanat. A szíve örvénylik, megosztani vágyik eredendő örömét, mert a külső világban néha nem az tükröződik vissza rá, amit a mélyben érez, amit lelkéből fakadóan élne.

És akkor igazán ránéz a természet csodáira. S meglát egy gyönyörű festményt, egy csodálatos alkotást, egy szobrot, egy hímzést, egy fantasztikusan elkészített ételcsodát, megérinti egy nagyszerű zene, hogy a szíve beleremeg. És bekapcsol a szeretet himnusza. És ismét hallja a dallamot, saját lelkének hívó dobbanását, hogy egy mindent átható belső bizonyosság gyönyörködtesse. Testének minden sejtje azonnal gyógyuló üzemmódba lép.

Aki nem hiszi, járjon utána.

 

 

One thought on “Gyógyító művészet”

  1. “Néha a mélységet is meg kell járnunk ahhoz, hogy a magasba jussunk. Fájdalom nélkül sincs gyógyulás! Amikor egy hangszeren a legszebb dallamokat akarjuk eljátszani, először be kell hangolni. És eközben a dallamok is váltakoznak, mire sikerül behangolni. Így működik ez nálunk, embereknél a gyógyulásnál és a magasabb szintre lépésnél is. Amíg “hangolod” Magad, észrevétlenül művésszé válsz: életed művészévé. És végül el tudod játszani a tökéletes Isteni Dallamot” /astrotitkok.hu /

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

VáltozásVáltozás

    A Dalai Láma gondolatait idézem, amivel egy húron pendülök… „Néha úgy érezhetjük, hogy egyénekként nem sokat tehetünk, de az emberiség egyénekből áll; együtt változást hozhatunk. Egyénekként befolyásolhatjuk a

Egyéb

BűntudatBűntudat

A minap bevillant egy mondat: én vétkem, én vétkem, én igen nagy vétkem. Láttam magamat, ahogy kislányként kántálom ezt a mantrát a nagymamám oldalán, a templomban, miközben ököllel csapkodom be

Egyéb