0630/859-6231

Szeretet


SzeretetSzeretet.
Nézem a családi kapcsolatokat. Van ahol még sohasem hangzott el, szeretlek. Mindent megteszek értetek, sütök, főzök, kiszakad a belem, de még sohasem mondtam neked, szeretlek.

Szeretlek, szememből az irántad érzett szeretet sugárzik, de sosem tudtam őszintén kimondani, hogy szeretlek.

Ahol meg folyton folyvást mondják, mint például az
amerikai filmekben, ott érzelemmentesen, rutinszerűen hangzik el. Szeretlek, szeretlek, szeretlek, miközben rá sem néz szerettjére..

Figyelem a vallásokat, a vallási közösségeket, a különböző csoportokat. A szeretetet valahová magukon kívülre helyezik, a bensőségességnek nyoma sincs. Az érzelmeknek meg annyi!  És látom a másikat bekebelező, megfojtó, majd fölfaló szeretetét is. A nyálas agyoncsókolgatót, aki érzelmi szükségletét oly módon elégíti ki. Vagy aki szeretetből nem engedi el a másikat az útjára.

Úgy látom, nehéz dió a szeretet.  Mindenkinek mást jelent, mert mindenkinek más a szeretetnyelve.

S vajon ha már senki sincs ezen a földön, akkor honnan jön a szeretet? Amikor fekszel a kórházi ágyon, büdösen, kiszolgáltatottan, akkor érzed e a szeretetet?  Amikor elhagyatottan haldokolsz, érzed e a szeretetet?   Mindeközben meg szereted e magad egyáltalán?

Életedben a legnagyobb kihívás, önmagad szeretetének a megtanulása.

A szélsőséges élethelyzetek önismereti útra terelnek, az önvizsgálat lehetőséget ad rálelni az igazságra, hogy nem csak testből vagy. Egyre inkább becsülöd, szereted, tiszteled, amid van, magadat, másokat, mert már rájöttél, Istentől való vagy. Attól az Istentől, aki benned is lélekszikraként fénylik, mert szeret és hisz benned annyira, hogy tudja, képes vagy öntudatra ébredni még a legnagyobb nehézségeid közepette is.

Erre születsz életről életre. Szeretet nélkül életképtelen lennél, mert a szeretet Isten maga.

Tehát ha beteg vagy és elesett és magányosnak érzed magad, tudd, nem vagy egyedül. Soha, de soha. Amikor haldokolsz,  Isten együttérző karjai tartanak. A szeretet örök, elpusztíthatatlan. Átemelt ide, ebbe a létbe és átemel majd a másik létbe.

Soha nem halhatsz meg, mert te is a szeretet vagy!

Tehát mi is a szeretet?

A szeretet nem személyes. A szeretet Isteni. MAGa a SZER.

Csak annyi a dolgod, engedd áthatni. Nem kell kifejezni, szabályokhoz kötni, csak ragyogtatni.

És amikor a legkeményebb próbatételek jönnek, már nem is annyira kemény..

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Post

LélekfejlődésLélekfejlődés

Lélekfejlődés. Ha ezen az oldalon jársz, nagyjából tisztában lehetsz azzal, hogy mi a lélek. Ha ismeretlenül „tévedtél” ide, akkor Isten hozott drága lélek! Mert lélekként vagyunk ez életben, ebben a testben, amiben épp most vagyunk.  Életed értelme a lelkeddel való bensőséges összekapcsolódás lenne. A lelkeddel, ami sosem hal meg. A lelked az Isteni önvalód, az […]

Egyéb

Ittragadt lelkekIttragadt lelkek

  Ittragadt lelkek. Sokat foglalkozom „haláli” témákkal. A halál és az élet kéz a kézben járnak, s tudom  mekkora áldás jóban lenni a halállal, a halottakkal. Régebben magam is furcsálltam a dolgot, ám behatóbban tanulmányozva az asztrológiát sok minden megviláglott. Általában különc voltam, a normálisok táborába nem igazán nyertem bebocsájtást. A következőkben  ennek fényében  megvilágítom […]

Egyéb

Belső utazás sorsfordító erejeBelső utazás sorsfordító ereje

Belső utazás sorsfordító ereje. Ahányan vagyunk mi, annyiféle a tudatszint, hiszen valahol folyton úton vagyunk a lélekfejlődés okán, s éppen azért mindannyian máshol tartunk. És ez így van rendjén. Talán azért van a spirituális placcon tömegesen a mindenféle önmegváltó kínálat, hogy megtapasztalhasd a kísértést, lévén, válaszd a könnyebbik utat. Hogy vajon erőfeszítések nélkül is megkapod […]

Egyéb