0630/859-6231

Halottak napja

Halottak napjaHalottak napja.
Bár már vége van a hivatalos halottak napjának, mégis megosztom a témával kapcsolatos gondolataimat. Azokat a gondolatokat, amelyek általában hosszas vajúdás után születnek meg bennem. Élvezem azt a folyamatot, ahogyan egy-egy téma kifejtődik és világra jön.

Olyan ez, mint az, az áldott állapot, amikor egy gyermeket érlelünk méhünk kelyhében és amikor az készen áll világra jönni, megszületik az egy közös akarattal és erővel. Az is elég érdekes, hogy a halálról készülök írni, mégis a születés élményével indítok. Nem is mehetek el emellett, mert az első halálélmény, azaz a halálfélelem, mint traumatikus élmény, az a megszületéskor érhet. Teljesen érthető, hiszen a testet öltött lélek valóban megélheti a halálélményt, vagyis az átlényegülést az odaátról az ideátra.

Halottakról beszélünk, amikor nincsenek is halottak. A lélek örök, életről életre ölt életfeladatának megfelelő új testet,  Nincs halál. Átváltozás van, átlényegülés van.

Mit siratunk, kit siratunk, kit is gyászolunk el? Talán magunkat sajnáljuk, talán egy meg nem oldott helyzetet valakivel, egy le nem zárt ügyet. Talán az átlényegülést viseljük nehezen? Érthető is, hiszen a legnehezebb dolog az elengedés. Mert foggal, körömmel ragaszkodunk, akarunk még ha rossz is volt, de legalább biztos…  A bizonytalantól mindenki fél. Ó, pedig milyen jó lenne tudni, mi lesz jövőre, mi is lesz a vágyott munkával, házassággal, vagyoni helyzettel, stb..

Egy valami biztos, az a változás. Pillanatról pillanatra változik minden, mi magunk is. Ragaszkodsz a szokásokhoz, egy csomó hitrendszerhez, vallási dolgokhoz, meg amit megmondanak, csak egy valamihez nem, a gondolkodáshoz. Pedig a lényeg az lenne, hogy nem elhinni semmit, hanem kutatni, a lényeget keresni. Ráhangolódva beleérezni, a legmélyére belelátni.

Hidd el, abban a pillanatban, amikor először ráérzel arra az ízre, ami az igazságod hitelesen megvilágítja, attól kezdve nem lehet semmivel megetetni, mert az a tudás hatalom!

Halottak napja. Persze kimentem én is a temetőbe, virágot is vittem, gyertyát is gyújtottam. Csak úgy a szokás kedvéért! Eszembe jutottak előző életeimnek hozzátartozói, meg a mostaniak is, akik már lehet, újra itt vannak egy másik testben körülöttem.

Aki nem hiszi, járjon utána!

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Post

SZERepekSZERepek

SZERepek. Ahogy leírtam e szót, azonnal észrevettem, hogy ami mondanivaló e témát illetően belőlem kikívánkozni vágyik, az benne foglaltatik a szóban. Már meg sem lepődöm azon, ahogy kiviláglik a lényeg, hiszen amint már sokszor említettem, a Magyar nyelv kódolt nyelv, értelmet, érzelmet, tartalmat sugall. Itt is minden benne van a szóban. Szerepek. Életünk folyamán a […]

Egyéb

LélekfejlődésLélekfejlődés

Lélekfejlődés. Ha ezen az oldalon jársz, nagyjából tisztában lehetsz azzal, hogy mi a lélek. Ha ismeretlenül „tévedtél” ide, akkor Isten hozott drága lélek! Mert lélekként vagyunk ez életben, ebben a testben, amiben épp most vagyunk.  Életed értelme a lelkeddel való bensőséges összekapcsolódás lenne. A lelkeddel, ami sosem hal meg. A lelked az Isteni önvalód, az […]

Egyéb

Elfojtott érzésekElfojtott érzések

Elfojtott érzések. Tisztában vagy e azzal, hogy vannak érzések, vannak érzelmek, vagy a szőnyeg alá söpörted e azokat valami okán.  Adsz e, annak hangot? Hogyan fejezed ki, hogyan éled meg az érzéseket, dühöt, a haragot, gyászod? Képes vagy e megélni, vagy nem? Ha nem, akkor a rossz hír az, hogy sikeres utat tettél meg a […]

Egyéb