0630/859-6231

Egy asszony illata

Egy asszony illata.Egy asszony illata
Azaz: a női sors illattá nemesedése. Születéskor az édes babaillat, az ártatlan, tiszta illat, még mentes az erőfeszítések, a megfelelések szagától.

Kisdedként még a kaki illata is különleges, mert a gyermek, aki szeretetben és elfogadásban nő fel, még mindig mentes a „szagoktól”.

A kamaszkorába lépett kis hölgy a bimbózó nőiesség illatát árasztja, a környék hímjeit magához csalogatva csábít, próbálgatja magát. Érzi magában az ősanyák nőiességét, erejét, teret ad annak kivirágzásához és édesen illatozik.

Mire megérzi magában az anyaságra való hívást, teste már készen áll, a hozzá érkező kicsiny léleknek testéből templomot épít.

Az illat itt már elég átható.  Valami földönkívüli illat és ragyogás árad belőle, ami nem csoda, hisz akit magában ringat, és akit testéből táplál, az Isten otthonából érkezett, onnan a fénylő tekintet, az Isteni illat. Tiszteletet parancsoló lénye és mosolya alázatra tanít. Ez maga a misztérium. Életet ad, s vele azt az erőt és tudást, amit maga is megkapott az ősanyáktól. Most továbbadja.

Később meg már az érett asszony bölcsességének illatában pompázik.

Ám ahogy beköszönt az ősz /változó kor/, úgy hullanak le illatozó virágának édes levelei és szirmai. Lassan az elmúlás szelét érzi. Ám addigra már szellemi utat követ. Tekintetét a földről felfelé emeli.

S ahogy a lelke egyre inkább „haza vágyik”, teste lassan az enyészetté válik. A test illata már a föld szaga lészen. S ahogy méltósággal elengedi magától földi testét, újra szárnyra kap, hisz hazatér.

Ám illata, esszenciája, az örök!

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Post

A teremtő képzeletA teremtő képzelet

A mostani helyzetet illetően letisztulni vágynak a tapasztalatok tanításai. Látom, a sors ott tanít, ahol a legjobban fáj.  Mégis az ember teszi a dolgát a tőle telhető legjobban, miközben a kétség folyton megpróbálja. De az ember tudván tud és bízván bízik és tudatosan tesz is azért, hogy emelkedettebb állapotot teremthessen. Ahogy magában rendet teremtett, kint […]

Egyéb

Elfojtott érzésekElfojtott érzések

Elfojtott érzések. Tisztában vagy e azzal, hogy vannak érzések, vannak érzelmek, vagy a szőnyeg alá söpörted e azokat valami okán.  Adsz e, annak hangot? Hogyan fejezed ki, hogyan éled meg az érzéseket, dühöt, a haragot, gyászod? Képes vagy e megélni, vagy nem? Ha nem, akkor a rossz hír az, hogy sikeres utat tettél meg a […]

Egyéb

Itt élned, s halnod kell!Itt élned, s halnod kell!

Itt élned, s halnod kell! Az elengedésről lesz itt szó. Olyan témát tárok most fel, amiről sokan egyszerűen nem akarnak tudomást venni. Inkább dugnák fejüket a homokba, mintsem szembenézzenek a valósággal. Egy részük azért, mert nem tud róla, a másik rész meg azért, képtelen rá. A halál a mai napi tabu, pedig a régiek még megadták […]

Egyéb